Sök och boka hotell i Stockholm

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Bostad Stockholm


Bostad Stockholm. Att hitta en bostad i Stockholm anses inte vara alldeles lätt. Men det innebär inte att man ska ge upp. Även om det kan kännas motigt att hitta en bostad i Stockholm ska man hela tiden hålla i minnet att det faktiskt går. Det finns flera saker som du kan göra för att förbättra dina chanser för att få en bra bostad i Stockholm. Först är främst gäller det att du är aktiv i ditt bostadssökande. Se därför till att kontinuerligt bevaka bostadsmarknaden. Nya objekt läggs ut på bostadsförmedlarnas hemsidor hela tiden.

Du kan ställa dig i kö på Stockholms stads bostadsförmedling AB. Här kan du söka efter lediga lägenheter i Stockholmsområdet. Du måste dock ha fyllt 18 år för att kunna ställa dig i bostadskön (undantag gäller för dig som väntar barn). Vidare ska du ha ett svenskt personnummer eller samordningsnummer. Att stå i Stockholms stads bostadsförmedlings bostadskö kostar 275 kr/år. Du kan på flera sätt förfina ditt sökande efter lediga bostäder i Stockholm genom att exempelvis kryssa för i vilket område du vill att bostaden ska ligga, hur många rum den ska ha, samt hyr mycket hyran maximalt får ligga på. Wallenstam Bostad AB är ett välrenommerat fastighetsbolag som funnits sedan 1944. På deras hemsida kan du söka efter lediga hyreslägenheter i Stockholm. Wallenstam Bostad AB är synonymt med ett tryggt och attraktivt boende.

Du kan också hitta en ledig bostad i Stockholm via Blocket. En annan bra sajt när det gäller förmedling av bostäder i Stockholm är PMS Bostadsförmedling. Här kan du kostnadsfritt söka deras bostadsregister för privatuthyrning. Om du letar efter en bostad i andrahand i Stockholm så kan du surfa in på sajten Andrahand. Här hittar du många lediga bostäder runt i Stockholm. På sajten kan du också förfina din sökning genom att exempelvis fylla i läge, bostadstyp, yta, möblering och hyrans prisintervall. Du ska vara medveten om att det alltid krävs ett tillstånd för att man ska kunna hyra ut sin bostad i andrahand. Detta tillstånd måste antingen ges av hyresvärden eller bostadsrättsföreningen.

Några andra bra bostadssajter är Bostad Direkt, Bytesguiden och Bostadstjänst. I Stockholm finns det också flera bostadsföremedlingar som är till för studenter, däribland Stiftelsen Stockholms Studentbostäder, Studentlya och Studentbostaden.

Kom ihåg att söktrycket på olika bostäder i Stockholm kan skilja sig ganska mycket beroende på område. Mest efterfrågade är förstahandskontrakt på bostäder i innerstan. Det är alltid bra att ha koll på de lagar som styr hyrandet av bostäder. I Jordabalken kap. 12, också kallad för Hyreslagen, hittar du de lagar som reglerar förhållandet mellan hyrande och uthyrare. Här kan du bland annat läsa om vad som gäller beträffande hyrestid, uppsägning och byte av bostäder. Du ska alltid se till att undvika handel med svarta kontrakt. Kom ihåg att du inte har några garantier då du köper ett förhandskontrakt på en bostad i Stockholm. Om du ertappas med att sälja ett svart kontrakt så riskerar du två års fängelse. Vill du ha mer information om hyresfrågor så kan intresseorganisationen Hyresgästföreningen hjälpa dig.

När du väl fått tag på en ny bostad i Stockholm kan det vara aktuellt att anlita en flyttfirma. Några bra flyttfirmor som finns i Stockholm är A-J Express-Service AB, Move-IT, Stadsbudet Sverige AB, BC Flytt & Alltjänst och Mälardalens Flytt & Transport AB.