Sök och boka hotell i Stockholm

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Stockholm central


Stockholm central. Stockholms centralstation ligger på Norrmalm och invigdes år 1871. Bakom byggnaden stod arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Centralstationen är störst i hela Norden. Varje dag tar Stockholms centralstation emot omkring en kvarts miljon besökare. Idag ägs och förvaltas Stockholms centralstation av Jernhusen AB. Stockholms centralstation är terminalstation för Norra såväl som Västra stambanan. Vidare är Stockholms centralstation den station som är hårdast belastad av Stockholms pendeltågsnät.

Stockholms centralstation består av tre plan. Under gatuplanet ligger den så kallade Tunnelhallen. I Gatuplanet återfinns Centralhallen och Norra hallen och på det övre planet ligger Övre hallen. Stockholms centralstation har flera stycken ingångar, däribland från Klarabergsgatan, Kungsbron, Vasagatan och Östra Järnvägsgatan/Vasaplan. På Stockholms centralstation finns flera väntsalar. Här hittar du Tågkompaniets biljettförsäljning, SJ biljettautomater, SJ Resebutik, SJ Lounge restauranger, kaféer, pub samt toaletter och dusch. Vidare finns här flera butiker.

Det tar endast 20 minuter att åka från Stockholms centralstation till Arlanda, med Arlanda Express. Arlanda Express har handfull avgångar per timme. Du kan också välja att ta Flygbussen från Stockholms centralstation till Arlanda, men också flygplatserna i Bromma, Skavsta och Västerås. Restiden från Stockholms centralstation till Arlanda flygplats är omkring 40 minuter. Bussterminalen, eller Cityterminal, ligger norr om Centralstationen. Du når den via Övre Hallen.

Det finns flera olika hotell som ligger i närheten av Stockholms centralstation. Några av dessa är Hotell Terminus (Vasagatan 20), August Strindberg Hotell (Tegnérgatan 38), Hotell Amaranten (Kungsholmsg. 31), Wallin Hotell (Wallingatan 15) och Adlon Hotell (Vasagatan 42). Det kan vara en mycket god idé att ta in på något av dessa hotell om du ska med ett tåg eller en buss som avgår från Stockholms centralstation tidigt på morgonen. Detta eftersom du slipper oroa dig för att fastna i någon kö under morgonrusningen.

Från spår 1-7 på Stockholms centralstation går de flesta fjärr- och regionaltåg norrut, med undantag för de tåg som är genomgående. Arlanda Express går från spår 1-2. Spår 8 samt 10-19 är genomgående. För södergående fjärr- och regionaltåg är det spår 10-12 som gäller. För pendeltåg så används spår 13-16. Spår 17-19 används i regel av söderifrån ankommande fjärr- och regionaltåg. Från och med 2017 är det tänkt att den så kallade Citybanan ska vara i bruk. Den ska gå några hundra meter öster om Stockholms centralstation. Tanken är då att Stockholms centralstation endast ska trafikeras av fjärrtåg och regionaltåg.